Amerikansuomalaisen musiikin seminaari ja iltamat

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
Riihimäki, Herajoen Työväentalo
Tapahtuman kuvaus
Valtakunnallinen harmonikkamusiikkiin ja siirtolaisuuteen painottuva seminaari ja iltamat järjestetään lauantaina 22.10.2011 klo 12 alkaen Riihimäellä Herajoen työväentalolla, Vanha Kormuntie 32, Riihimäki. Seminaari pidetään klo 13-17 ja Iltamat klo 18- 24. Tilaisuudessa julkistetaan Viola Turpeisen musiikin nuottivihko. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille, sen järjestää Ulkosuomalaiskulttuurin Seura ry.

Päivän ensimmäinen seminaariosuus keskittyy Einar Kivelän (1908-1979) ja Johnny Kivelän (1916 -1981) elämäkertoihin, joista tulee esitelmöimään tutkija Marko Tikka. Einar ja Johnny Kivelä olivat Minnesotassa syntyneitä muusikoita, jotka saavuttivat mainetta taitavina tanssisoittajina Keskilännellä sekä Idahon, Washingtonin ja Montanan osavaltioissa, joissa kiertelivät Missisippi- ja Johnny’s Hotshots-nimisten orkestereidensa kanssa 1920 -1970 luvuilla. Heidän elämänvaiheista ja musiikista on luvassa myös kuvamateriaalia ja ääninäytteitä.

Seminaarin toisen osuuden alussa perehdytään soitinrakentamiseen ja päätteeksi esitetään lyhyt siirtolaisuusaiheinen dokumentti, jonka on kuvannut Erkki Määttänen (YLE).

Tapahtumien tauoilla ja iltamaosuuden konsertissa kuulemme mestaripelimanni Aimo Mantereen huuliharppusooloja. Hänen lisäkseen konsertissa esiintyvät harmonikkavirtuoosit Pasi Raukola ja Petri Raukola, Hannu Virta, Marko Tikka ja Antero Paananen harmonikkaryhmineen. Loppuillan konserttisävelet vaihtuvat iloisiin tanssikappaleisiin.

Kahvio on avoinna koko päivän ja sieltä voi ostaa myös pikkusuolaista. Lisäksi on mahdollisuus keittoruokailuun.

Tapahtuman osallistumismaksu on 20 €. Tilaisuuteen liittyviin kysymyksiin vastaa seuran puheenjohtaja Heikki Tamminen, puhelin 040- 845 2773, sähköposti uksi572009@gmail.com .


Tervetuloa Riihimäelle vanhan kunnon harmonikkamusiikin pariin!

Ulkosuomalaiskulttuurin Seura ry
The Finnish Expatriate Cultural Society
Linkki tapahtumaan