Amerikansuomalaisen musiikin seminaari ja iltamat Riihimäen Herajoen Työväentalolla 6.10.2012

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
Herajoen työväentalolla, Vanha Kormuntie 32, Riihimäki
Järjestäjä
Ulkosuomalaiskulttuurin Seura ry ja Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry
Tapahtuman kuvaus
Amerikansuomalaisen musiikin seminaari ja iltamat
Riihimäen Herajoen Työväentalolla 6.10.2012

Valtakunnallinen harmonikkamusiikkiin ja Amerikan siirtolaisuuteen painottuva seminaari ja iltamat järjestetään lauantaina 6.10.2012 klo 13 alkaen Riihimäellä Herajoen työväentalolla, Vanha Kormuntie 32, Riihimäki. Seminaari pidetään klo 13-17 ja Iltamat klo 18- 24. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Tapahtuman järjestää Ulkosuomalaiskulttuurin Seura ry yhteistyössä Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry:n kanssa.

Päivän ensimmäisessä seminaariosuudessa kuullaan Mäki Trion jäsenten elämänvaiheet, joista kertovat Toivo Tamminen ja tutkija Marko Tikka. Trion muodostivat Arvo Mäki, Sulo Mäki ja Signe Mäki. Näiden maineikkaiden muusikoiden kulta-aika ajoittuu 1920 - 1930- luvuille Yhdysvaltojen keskiosissa, Michiganin osavaltiossa, jossa Viola Turpeisen nimi nousi kaikkien tietoisuuteen. Mäki Trio teki myös levytyksiä, josta on luvassa ääninäytteitä ja valokuvia.

Seminaarin toisessa osuudessa kuullaan kanteleenrakentamisesta, josta kertoo lahtelainen soitinrakentaja Ari Tykkyläinen.

Päivän aikana nähdään myös kaksi siirtolaisdokumenttia Amerikasta ja tutustutaan pieneen Pohjois-Norjassa sijaitsevaan kalastajakylään, Pykeijään.

Iltamaosuuden aloittavat Teuvo Ihanus, Marko Tikka, Hannu Virta, Pasi Raukola ja Petri Raukola konsertilla, jossa esitetään Mäki Trion tuotantoa ja muuta siirtolaismusiikkia. Loppuiltaa tahdittaa Antero Paananen harmonikkaryhmineen.

Kahvio on avoinna koko päivän ja sieltä voi ostaa myös pikkusuolaista.

Tapahtuman osallistumismaksu on 20 €.

Osallistuminen seminaariin ja iltamiin

Pääsylipun hinta on 20 euroa/ henkilö, se sisältää yhden kahvi- tai teekupin pullan kanssa. Pyydämme teitä ystävällisesti maksamaan lippunne etukäteen yhdistyksen tilille, mikäli mahdollista. Lipun voi maksaa myös seminaaripaikalla. Maksetut liput lunastetaan seminaaripaikalta sinne saapuessa 6.10. Samalla saatte kahviliput ja käsiohjelman.
Maksuohjeet:
Saajan nimi Ulkosuomalaiskulttuurin Seura ry
Tilinumero 539602-2137252
Maksajan nimi --------------------------------------------------
Viite 16722
Hinta 20,00 euroa

Ruokailu
Seminaaripaikalla on mahdollisuus Mojakka (keitto) ruokailuun klo 17-18. Pyydämme ilmoittamaan viimeistään 1.10. osallistutteko ruokailuun ja kumpi keitto varataan teille. Ruoka maksetaan käteisellä paikan päällä pitopalveluyrittäjälle ja on suotavaa, että teillä on tasaraha.
Menu 1 8,50€/ hlö Menu 2 8,00€/ hlö
- lohikeitto - lihakeitto
- saaristolaisleipä ja rieska - saaristolaisleipä ja rieska
- maito, kotikalja, vesi, mehu - maito, kotikalja, vesi, mehu

Majoitus
Olemme kilpailuttaneet paikalliset hotellit ja teimme ennakkovarauksia Hotelli Seurahuoneelta. Kahden hengen huone maksaa 79 euroa/vrk. ja yhden hengen huone 69 euroa/vrk. Aamiainen sisältyy hintaan.
Voitte varata yöpymisen suoraan Seurahuoneelta, muistakaa mainita Herajoki-Harmonikka, jolloin alennus astuu voimaan.
Hotelli Seurahuone
Hämeenkatu 29
11100 Riihimäki
puh 019- 716 270
myynti@seurahuone.fi


AJO-OHJE
Herajoen Työväentalo sijaitsee osoitteessa
Vanha Kormuntie 32 (Peltola)
Riihimäki
Jos saavut Riihimäelle Helsingin tai Tampereen suunnalta, niin käänny pois moottoritieltä Riihimäki E (eteläisestä) liittymästä. Herajoki-Harmonikka opasteet johdattavat perille 2,5 km:n säteellä tulitpa miltä suunnalta tahansa.
Tarkemman kartan voit tulostaa myös internetistä
http://kartat.eniro.fi/


Tervetuloa vuoden upeimpaan viikonlopputapahtumaan Riihimäelle!

Tapaamisiin

Ulkosuomalaiskulttuurin Seura ry
Heikki Tamminen
puheenjohtaja
puhelin 040- 845 2773
sähköposti uksi572009@gmail.com
Linkki tapahtumaan