Espanjalaisen elokuvan viikko

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
Kino Tapiola, mäntyviita 2, Espoo ja Kino Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki
Järjestäjä
Suomi-Espanja Seura ry
Tapahtuman kuvaus
Suomi-Espanja Seura ry järjestää yhteistyössä Espanjan suurlähetystön kanssa espanjalaisen elokuvan viikon 13.–15.10.2014.
Elokuvaviikon avajaiset järjestetään maanantaina 13.10.2014 klo 19.00 avajaiselokuvan (Blancanieves, klo 17.00) jälkeen Kino Tapiolassa.

Espanjalaisen elokuvaviikon ohjelma Kino Tapiolassa:

Maanantai 13.10. klo 17.00 | Kino Tapiola, Mäntyviita 2, Espoo

Blancanieves (Espanja 2012), mykkäelokuva, 104 min – draama/fantasia, K-12. Ohjaus ja käsikirjoitus: Pablo Berger. Pääosissa: Maribel Verdú, Emilio Gavira, Daniel Giménez Cacho.
Rakastettu Lumikki-satu sijoittuu 1920-luvun Sevillaan, jossa nuori kaunis goottityttö Carmen pakenee karmeaa lapsuuttaan julman äitipuoli Encarnan punomasta otteesta. Carmenista kuoriutuu urhea härkä-taistelijatar joutuessaan jännittävään seikkailuun uusien pienten ystäviensä kanssa. Visuaalisesti voimakas ja vaikuttava kuvaus. Elokuva on saanut kymmenen Goya-palkintoa.

Espanjalaisen elokuvaviikon ohjelma Kino Andorrassa:

Tiistai 14.10. klo 17.00, Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki

Una pistola en cada mano (Espanja 2012), 95 min – komedia, K-16. Ohjaus: Cesc Gay. Käsikirjoitus: Tomás Aragay, Cesc Gay. Pääosissa: Javier Cámara, Ricardo Darín, Eduard Fernandez.
Humoristisen hellyttävä kertomus kahdeksan reppanan miehen erilaisista identiteettikriiseistä neljänkympin kynnyksellä, jolloin elämä tuntuu näyttäytyvän heille kovin ankeana. Uskottava, viehättävä ja terävä tarina inhimillisyydestä, luottamuksesta ja muutoksen oivalluksesta.

Tiistai 14.10. klo 19.30 | Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki

Mapa (Espanja 2012), 85 min – dokumentti, sallittu kaiken ikäisille. Ohjaus: León Siminiani.
Nuori espanjalaisohjaaja on saanut potkut televisiotyöstään. Näin hänelle aukenee mahdollisuus päästä toteuttamaan pitkäaikaista unelmaansa, ja hän matkustaa Intiaan tekemään ensimmäistä pitkää elokuvaansa. Pian hän kuitenkin huomaa, ettei hänen etsimänsä löydy Intiasta sen enempää kuin Madridistakaan. Useiden vuosien pienen budjetin elokuvantekomatkallaan hän työsti oman päiväkirjatyyppisen kuvauksen jokapäiväisestä elämästään.

Keskiviikko 15.10. klo 17.00 | Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki

Sueño y silencio (Espanja 2012), 120 min – draama, sallittu kaiken ikäisille. Ohjaus ja käsikirjoitus: Jaime Rosales. Pääosissa: Oriol Rosselló, Yolanda Galocha, Alba Ros Montet.
Arkkitehti Oriol ja opettajatar Yolanda asuvat idyllisesti kahden lapsensa kanssa Pariisissa, kunnes lomaonnettomuus Delta del Ebrossa muuttaa heidän elämänsä käsikirjoituksen.

Keskiviikko 15.10. klo 19.30 | Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki

Los niños salvajes / Els nens salvatges (Espanja 2012), 100 min – draama, K-12. Ohjaus: Patricia Ferreira. Käsikirjoitus: Patricia Ferreira, Virginia Yague. Pääosissa: Marina Comas, Alex Monner, Albert Baró.
Kolmen suurkaupungin teinipojan tuntematon, emotionaalisesti eristäytynyt maailmansa on niin vanhempien, opettajien kuin ikätovereidenkin tavoittamattomissa. Kaverusten rajojen kokeilu johtaa odottamattomiin ja rajuihin seurauksiin, jotka järkyttävät koko yhteiskuntaa. Dialogi on katalaaniksi ja espanjaksi.

Elokuvien kieli on espanja, tekstitys on englanniksi. Elokuviin on vapaa pääsy ikärajojen puitteissa. Paikkoja ei voi varata etukäteen. Yleisöä pyydetään saapumaan hyvissä ajoin.

Lämpimästi tervetuloa!

Mikäli et pääse Espoon ja Helsingin elokuviin, espanjalaisia elokuvia esitetään myös Tampereella 20.–24.10. ja Rovaniemellä 30.10.2014.
Linkki tapahtumaan