Katsaus Romaniaan

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
Helsingin suomenkielinen työväenopisto, Opistotalo, Helsinginsali, Helsinginkatu 26
Tapahtuman kuvaus
TI 11.9., 18.9. ja 25.9.2012 klo 16.50-18.20

Helsingin suomenkielinen työväenopisto, Opistotalo, Helsinginsali, Helsinginkatu 26

Romania on monella tavalla kiinnostava ja kiehtova maa Etelä- ja Itä-Euroopan kohtauspinnalla, johon ulottuu myös ripaus Keski-Eurooppaa varsinkin entisen Itävalta-Unkarin historiallisen perinnön muodossa. Kaikki Romaniaa koskevat uutiset eivät viime aikoina ole aina olleet pelkästään myönteisiä sisällöltään, mutta vaikka ongelmia ei toki pidä vähätellä tai väistellä, niin Romaniaan liittyy myös erittäin paljon aidosti positiivista ja kiinnostavaa.

Suomi ja Romania sijaitsevat Euroopan eri laidoilla, mutta historioistamme löytyy myös paljon yhteistä esim. 2. maailmansotaan johtaneiden tapahtumien yhteydessä. Tuntemus Romaniasta on Suomessakin koko aika kasvanut mm. parantuneiden tiedotuskanavien, matkailun ja liike-elämän yhteyksien kautta, mutta silti on asioita, joita emme varmasti niin hyvin Romaniasta tunne, ja tämän vuoksi Työväenopisto ja Suomi-Romania-Seura toteuttavat yhteistyössä tämän luentosarjan.

11.9. FT Tapani Jussila:

Romania - maa hirmuvaltiaiden ja vampyyrien tuolla puolen
Luento on yleiskatsaus Romaniaan historiaan, kansoihin, luontoon ja kulttuuriin. Kuulija johdatetaan maahan usein liitettyjen räväköiden ja väkivaltaisten mielikuvien kautta syvemmälle aitoon Romaniaan, sen kiehtoviin alueisiin, kaupunkeihin ja ajankohtaisiin ilmiöihin.

18.9. Sosionomi Marjatta Vesalainen:

Romanian romanit Suomessa, keitä he ovat, mistä he tulevat ja miksi he tulevat?

25.9. FM Anca Sarau-Vuorinen:

Näkökulmia Romanian kulttuuriin ja kansanperinteeseen
Romania on aina ollut idän ja lännen kulttuurien kosketuksissa. Tule tutustumaan tämän yllättävän maan juhlapäiviin ja perinteisiin, jotka ovat mielenkiintoinen sekoitus kristillisiä ja pakanallisia rituaaleja.

Luentosarja on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ennakkoilmoittautumista ei myöskään tarvita. Tervetuloa kaikki Romaniasta ja sen kulttuurista kiinnostuneet!
Linkki tapahtumaan