Kulttuuriratikka: Raiteilla sukulaiset Unkari ja Viro

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
raitiovaunulinja 5
Järjestäjä
Viro-instituutti Suomessa, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus ja Suomen Viro-yhdistysten liitto
Tapahtuman kuvaus
Kulttuuritehdas Korjaamon kulttuuriratikka kulkee torstaina 25. lokakuuta virolaisen laulun voimalla ja unkarilaisen runojen sykkeessä.

Linjalla 5 liikennöivä ratikka starttaa Oopperan pysäkiltä kello 16:00 ja ratikkamatkustajat voivat tunnin ajan ammentaa ugrimugrienergiaa unkarilaisista runoista ja virolaisesta musiikista.

Viron osuudesta ratikassa vastaa Mari Kalkun Duo, joka esittää kappaleita uudesta konserttiohjelmastaan Tii ilo (suom. Tien ilo). Kappaleet ovat kansanmusiikkia ja Mari Kalkunin omia kappaleita matkalla olemisesta ja matkustamisesta, joten mikäpä olisi niiden esittämiseen parempi paikka, kuin kiskoillaan kulkeva kulttuuriratikka!

Mari Kalkun on virolaisen etnofolkin tämän hetken kuumimpia nimiä, monipuolinen muusikko ja säveltäjä. Kalkun on julkaissut kaksi levyä: Üü tülõk (Yön saapuminen) ja Vihmakõnõ (Sateenpoikanen).

Unkarilaista väriä ratikkaan tuo taiteilija, kääntäjä Juha Valkeapää, joka esittää suomentamiaan unkarilaisia runoja, häntä säestää Taito Hoffrén tuuballa. Unkari on tänä vuonna myös 25. lokakuuta alkavien Helsingin kirjamessujen teemamaa.

Kulttuuriratikan kyytiin voi hypätä normaalin HSL:n matkalipun hinnalla!

Lisätietoja: www.korjaamo.fi/fi/kulttuuriratikka
Linkki tapahtumaan