Laatua vapaaehtoisjohtamiseen

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
Vision koulutustila. Fredrikinkatu 33 B, Helsinki
Tapahtuman kuvaus
Opintokeskus Visio tarjoaa huhtikuussa kaksi yhdistyksille ja kansalaisjärjestöille suunnattua koulutusta, joiden tarkoituksena on parantaa vapaaehtoisjohtamista yhdistyksissä sekä antaa eväitä parempaan vuorovaikutukseen kaikkien yhdistyksessä toimivien kesken. Molemmissa koulutuksissa kouluttajina toimivat suositut alansa asiantuntijat. Lue lisää koulutuksista alta ja ilmoittaudu mukaan, paikkoja on rajoitetusti!

Laatua vapaaehtoisjohtamiseen

Helsinki ti 16.4. ja to 18.4.2013

Miten rakentaa vuorovaikutus ja saada yhteistyö toimimaan yhdistyksen hallituksen skeptikon, realistin tai idealistin kesken?
Reagoinko tunteella, ajattelulla vai toiminnalla? Miten tasapainotan itseäni järjestötyön paineen alla?
Miten motivoisin vapaehtoisia yksilöllisemmin? Turvallisuus, seikkailu, valta – mikä innostaa ketäkin?
Yhdistystoiminnassa joukko vapaaehtoisia kokoontuu toimimaan yhteisen asian puolesta. Tällöin keskiössä on ihmisten välinen vuorovaikutus, joka parhaimmillaan on hedelmällistä ja tuottaa upeita tuloksia, mutta voi epäonnistuessaan aiheuttaa myös konflikteja eri toimijoiden välillä. Laatua vapaaehtoisjohtamiseen -kurssi keskittyy erityisesti vuorovaikutukseen. Koulutuksessa käytetään Tasapainon Avaimet® -ohjelmaa, jonka avulla osallistujia oivallutetaan itsensä ja muiden ymmärtämiseen sekä kehitetään vapaaehtoisjohtamisen valmiuksia eri viestintätilanteissa. Koulutus on interaktiivinen, teemoista keskustellaan ja harjoitellaan arjen tilanteita.

Laatua vapaaehtoisjohtamiseen -koulutus on osa Vision vuonna 2013 toteuttamaa koulutuskokonaisuutta, jonka tarkoituksena on auttaa yhdistyksiä vapaaehtoisjohtamisen (tai pikemminkin huonosti suomennettavan volunteer managementin) kehittämisessä. Koulutus on tarkoitettu sekä palkatuille että vapaaehtoisille yhdistystoimijoille, joilla on jo jonkin verran kokemusta toiminnasta sekä halu kehittää omia taitojaan erityisesti vapaaehtoisjohtamisen laadun parantamiseksi. Huhtikuussa järjestettävän kurssin lisäksi syyskaudella 2013 järjestetään kaksi muuta vapaaehtoisjohtamiseen liittyvä koulutusta, joista on saatavissa lisätietoa myöhemmin keväällä. Koulutukset ovat itsenäisiä, mutta suunniteltu täydentämään toisiaan.

Kouluttajat: Carita Nyberg, Tasapainon Avaimet® sekä järjestöpäällikkö Lari Karreinen, Vihreät ja suunnittelija Anni Välikangas, Opintokeskus Visio
Aika: Tiistaina 16.4. ja torstaina 18.4. 2013 klo 16-20
Paikka: Vision koulutustila. Fredrikinkatu 33 B, Helsinki
Osallistumismaksu: 35 €
Ilmoittautuminen: Perjantaihin 5.4.2013 mennessä Visioon. Sähköinen ilmoittautuminen osoitteessa: http://www.visili.fi/fi/kurssi/laatua-vapaaehtoisjohtamiseen Peruutuksia koskevat Vision normaalit peruutusehdot.
Linkki tapahtumaan