Puolan elokuvaviikko 2019

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
Kino K13, Kanavakatu 12
Järjestäjä
Suomi-Puola Yhdistysten Liitto
Tapahtuman kuvaus
Uutta puolalaista elokuvaa. Elokuvissa tekstitys englanniksi. Vapaa pääsy

Ma 7.10. klo 19:30 Ether/Eter (2018) Ohj. Krzysztof Zanussi
"Ether" viittaa suoraan Faustin myyttiin. 1900-luvun alussa sotilaslääkäri tekee tieteellisiä kokeita saadakseen ihmiset hallintaansa.

Ti 8.10. klo 18.00, Pardon/Ułaskawienie (2018) Ohj. Jakub Kolski
Jan Jakub Kolskin uusin elokuva perustuu hänen isovanhempiensa tarinaan. Toisen maailmansodan jälkeisessä Puolassa vanhemmat haluavat saattaa kuolleen poikansa arvokkaasti haudan lepoon. Historiallisesta asetelmastaan huolimatta elokuva kertoo paljon nykyisyydestä: surusta ja sen yli pääsemisestä, suhteista muihin kansoihin ja siitä miten elää kunniakkaasti hankalina aikoina. Pardon sai Gdynian festivaaleilla parhaan käsikirjoituksen, puvustuksen ja naispääosan (Grażyna Błęcka-Kolska) palkinnot.

Ke 9.10. klo 18.00, Another day of life/ Jeszcze dzień życia (2018) Ohj. Raul de la Fuente, Damian Nenow
Tiukasti otteessaan pitävä tarina kuuluisasta puolalaisesta toimittajasta Ryszard Kapuścińskista ja siitä kuinka hän seurasi kolmen kuukauden ajan sodan kaaosta Angolassa.

To 10.10. klo 18.00, Beyond words/ Pomiędzy słowami (2017) Ohj. Urszula Antoniak
Berliinissä työskentelevä nuori puolalainen lakimies on katkaissut siteensä kotimaahansa. Eräänä päivänä hänen isänsä saapuu yllätysvierailulle.
Pe 11.10 klo 18.00, Fugue/ Fuga (2018) Ohj. Agnieszka Smoczyńska
Muistinmenetyksestä kärsivä Alicja palaa kahden vuoden poissaolon jälkeen kotiinsa. Hänen miehensä ja poikansa ovat sillä välin vieraantuneet hänestä. Alicja ei halua enää asettua vaimon, äidin ja tyttären rooleihin. Syrjäytyminen, rakkaus ja paljastukset menneisyydestä saavat hänen sisäisen liekkinsä syttymään uudelleen.
Linkki tapahtumaan