Unkarin paikka Euroopassa 2010-luvun lopussa, FM Annastiina Kallius

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
Helsinki, Mika Waltari -sali, 4. krs (Töölön kirjasto)
Järjestäjä
Suomi-Romania-Seura SRS
Tapahtuman kuvaus
Studia Danubia on Suomi-Romania-Seuran yhteistyössä muiden Tonavan maiden ystävyysseurojen kanssa järjestämä Tonavan alueen maiden kulttuuria, historiaa ja nykypäivää käsittelevä sarja. Tilaisuuksien tarkoitus on tarjota tietoa Tonavan alueen maista ja tuoda yhteen niistä kiinnostuneita ihmisiä.

Torstaina 21.3. klo 18:
Unkarin paikka Euroopassa 2010-luvun lopussa, FM Annastiina Kallius

Luento käsittelee Unkarin paikkaa Euroopassa ja Unkarin poliittista tilannetta 2010-luvun loppupuolella, keskittyen erityisesti vastakkainasettelujen asemaan julkisessa keskustelussa. Heijastaen takaisin sosialismin aikaan saakka, luento pohjautuu pitkäaikaiselle etnografiselle tutkimukselle ja esittelee 2010-luvun poliittiset tapahtumat joiden tuloksena semi-autoritäärisen järjestelmä on juurrutettu Unkarissa. Luento keskittyy erityisesti hallituspropagandan teemaan ja siihen, kuinka eri unkarilaiset tahot ovat mobilisoineet Euroopan käsitettä julkisessa keskustelussa. Näin ollen Unkarin kontekstissa kiteytyy Euroopan Unionia määrittelevä arvojen ja talouden välinen jännite.

FM Annastiina Kallius on sosiaali- ja kulttuuriantropologian väitöskirjatutkija Helsingin Yliopistossa. Hänen etnografinen väitöskirjansa tarkastelee totuuden ja todellisuuden politiikkaa 2010-luvun lopun Unkarissa. Kallius on elänyt Unkarissa yhdeksän vuotta, ja hänellä on kandidaatintutkinto School of Oriental and African Studies:sta Lontoosta, ja maisterintutkinto Central European Universitystä Budapestissa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!
Tervetuloa!
Linkki tapahtumaan