Hyvät YSL:n jäsenjärjestöt,

Korona ei näytä hellittävän ihan lähiaikoina. Ja tämä vaikuttaa meidän järjestöjemme ja YSL:n toimintaan. Parempia aikoja odotellessa on tässä tärkeitä ilmoitusasioita. Toimintamme ei vaivu talviuneen, vaan muuttaa hieman muotoaan. Nyt seuraamme valtion ensi vuoden budjetin valmistelua. Valtiovarainministeriön esityksessä on veikkausvoittovarojen laskun johdosta myös ystävyysseurojen avustuksiin vaikuttavaa tietoa. Asia on käsittelyssä budjettiriihessä syyskuussa, mutta YSL on jo ollut yhteyksissä kulttuuriministeriöön.

Hieno tieto tuli kesän aikana Vietnam-seurasta. Uutinen myös YSL:n kotisivuilla kertoo seuran saaneen Vietnamin presidentiltä ystävyydenmitallin ja kunniakirjan. YSL yhtyy onnittelijoihin.

 

Syysretki Tampereelle 26.9.2020 on PERUUTETTU

Valitettavasti olemme joutuneet peruuttamaan syysretken Tampereelle. Ehkä myöhemmin pystymme taas yhdessä matkailemaan. YSL:n hallitus kyllä jo miettii uusia yhdessäolon ja tapaamisten muotoja.

 

Kevätkokouksen aika on syyskuun lopulla

YSL:n hallitus kokoontuu ensi viikolla. Tämän hetken suunnitelmissa on, että keväältä siirtynyt kokous pidetään maanantaina 28.9.2020. Koska säännöissämme on määräykset valtakirjalla osallistumisesta  kokouksen turvallinen järjestäminen on mahdollista. Kokouskutsu ja tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään myöhemmin. Syyskokousaika varmistetaan samalla.

 

Järjestetäänkö Matkamessuja tammikuussa 2021?

Monet meistä ovat ilmoittautuneet Matkamessuille ja YSL:n järjestöjen ilmoittautumisaika on syyskuun loppupäivinä. Viimeisimmän tiedon mukaan kuitenkin Messukeskus ja järjestäjät miettivät tilannetta. Päätös matkamessujen järjestämisestä on luvassa syyskuun aikana ja siitä viestitetään myös meidän kautta kaikille.

 

Peruutuksia ja siirtoja

Toivottavasti peruutuksista ja siirroista toivutaan ja seuratoiminta palaa urilleen, ehkä myös uudistettuna. Muistakaa silti lähettää tietoja YSL:n kotisivuilla julkaistavista tapahtumistanne.

 

Pysyään terveinä, kun noudatetaan huolellisuutta ja viranomaisten ohjeita!

 

Markku Lemmetty

puheenjohtaja

Ystävyysseurojen liitto