​​​​​Hyvät jäsenjärjestömme!

Kevätkokouksen päätöksiä

YSL:n kevätkokous pidettiin 10.4.2019 Rauhanasemalla. Toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen käsittelyn jälkeen viime vuoden tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Kokouksen jälkeen saimme nauttia Ann Ojalan intialaisista, klassisista tansseista. Tämä tuntui sopivan hyvin kokoukseen ja nyt ehdotankin, että saisimme myös syyskokoukseen 21.11.2019 jonkun ystävyysseuran hankkimaan maansa kulttuurin tai muun mielenkiintoisen aiheen esittelyä. Ilmoittakaa minulle suoraan halukkuus ohjelman järjestämiseen mol.lemmetty@pp.inet.fi

Ystävyysseurateko nyt esitettävänä – hakuaika päättyy 27.9.2019

Ystävyysseurojen Liitto ry (YSL) nimeää joka toinen vuosi ystävyysseurateon ystävyysseurojen tai niiden yksittäisten toimijoiden keskuudesta. Ystävyysseurateko on projekti, hanke tai toimintatapa, jolla on menestyksekkäästi luotu tai kehitetty seurojen toimintamalleja tai muulla tavalla ansiokkaasti edistetty eri maiden ja kansojen ystävyyttä.

Ystävyysseuratekoa voivat ehdottaa ystävyysseurojen hallitukset ja myös seurojen yksittäiset jäsenet. Ystävyysseurojen Liiton hallitus valitsee ehdokkaiden joukosta 3-5 parhaaksi katsomaansa ystävyysseuratekoa, joiden joukosta YSL:n hallituksen nimeämä tunnettu henkilö valitsee vuoden ystävyysseurateon. Valitsijan nimi julkistetaan samalla, kun ehdokkaat esitellään.

Haku vuoden 2019 ystävyysseurateoksi julistettiin alkaneeksi Helsingin matkamessuilla tammikuussa 2019, hakuaika päättyy perjantaina 27.9.2019. Vuoden 2019 ystävyysseurateko julkistetaan Matka 2020 -messuilla tammikuussa 2020.

Nyt etsimme jo kolmannen kerran ystävyysseuratekoa. Ehdotukset pyydetään lähettämään YSL:n sähköpostiin: ysl@saunalahti.fi. 

Matkamessut 17-19.1.2020

Olemme varanneet paikat seuroillemme matkamessuille. Sitova ilmoittautuminen osoitteeseemme ysl@saunalahti.fi mahdollisimman pian, ehdoton takaraja syyskuun loppu 2019. Ensi vuoden maksu on 300 e / seura. Sama hinta kuin tänä vuonna. (Lähtökohtana vain yksi paikka/ystävyysseura). YSL maksaa rekisteröintimaksun ja alvin. Hinnat sisältävät 2 m2 osaston toteutuksen (seinät, maton, spotit, pöydän ja kaksi tuolia), maininnan painetussa luettelossa ja nettiluettelossa, myyntiluvan), Alla olevat tiedot siis sähköpostilla. Mukaan pääsee 35 ensiksi ilmoittautunutta. Vanha kriteeri on: jäsenmaksut ja messumaksut edellisiltä vuosilta oltava maksettu. Kaksois-osastot, jos paikkoja riittää, jaetaan pyyntöjärjestyksessä.

Messut ovat varanneet ystävyysseuroille alueen, jossa esittelypisteet ovat viime messujen tapaan  ”ystävyydenkujan” varrella lähes samassa paikassa kuin tänä vuonna.

Messut ottavat mielellään vastaan ohjelmatuokioehdotuksia.

Maija Boshkov toimii YSL:n matkamessuvastaavana.

Sitten ehdoton pakko on ilmoittautumisessa oltava seuraavat tiedot:
-Yritys / Seura (virallinen nimi) (Name of company)
-Osoite (Address)
-Postinumero (Postal code)
-Postitoimitoimipaikka (Town)
-Puhelin (Telephone)
-Internet
-Yhteyshenkilö messuihin liittyen (Contact person)  
-Yhteyshenkilön s-posti (Contact person's e-mail) puh ja postiosoite mihin mahdolliset kirjeet lähetetään. Erittäin tärkeä tieto on sähköinen laskutusosoite.  Kaikki tuo tieto siis suoraan sähköpostiimme.

YSL:n syysretki tehdään lauantaina 28.9.2019 – kohteena Hämeenlinna

Ohjelmassa on tutustuminen Vankilamuseoon, herkuttelua ja ostoksia Inkalan kartanossa, vierailu Sibeliuksen syntymäkodissa ja kulttuurikävelyä Aulangolla. Aikaa jää myös yhteisten asioiden pohdintaan ja vinkkien vaihtoon hyvistä toimintatavoista.

Laita päivämäärä jo kalenteriin. Tarkka ohjelma, aikataulu ja ilmoittautumistiedot tulevat elokuun alkupuolella.

Sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 21.11.2019 Rauhanasemalla

Laittakaas päivämäärä jo kalenteriin ja miettikää voisiko seurastanne löytyä esittelyä tai ohjelmaa.

WWW-sivuille toivotaan järjestöjen tapahtumatietoja

Käytössänne on ilmainen media eli YSL:n kotisivujen tapahtumapalsta. Käyttäkää sitä hyväksenne ja laittakaa tietoja tapahtumistanne, jotka haluatte laajemmalle yleisölle. Kotisivulla on ohjeet, miten ilmoitus tehdään ja muutaman päivän sisällä ilmoituksen pitäisi olla sivuillamme.

Pääasiallinen yhteys muutoinkin tapahtuu nyt virallisesti uusien sääntöjen mukaan sähköpostin välityksellä. Olkaa hyvä ja tarkistakaa oman seuranne tiedot ja päivittäkää ne laittamalla tietoa ysl@saunalahti.fi osoitteeseen.Tämä, jotta yhteydet pelaisivat entistä paremmin.

 

Hyvää Kesää ja virkistyneinä elokuussa lisää syksyn retkestä!

 

Markku Lemmetty

puheenjohtaja