10.3.2020

 

Hyvät jäsenjärjestöt

Kevät on ihan ovella ja ensimmäiset kukatkin nähty luonnossa, on aika muutamalle tärkeälle asialle. Matkailu tällä hetkellä on koronaviruksen johdosta lamassa, mutta kyllä tästä selvitään yhteisillä toimilla. Maailmanlaajuisesti.

 

Matkamessut 2021

Matkamessut keräsivät tänä vuonna huomattavan kävijämäärän myös meidän osastojemme iloksi. Kaikkiaan kirjattiin 68 300 kävijää. Ensi vuoden messupäivät ovat 22-24.1.2021. Ensimmäiset yhdistyksemme ovatkin jo ilmoittautuneet. Olemme neuvotelleet niin, että ensi vuoden osallistumismaksu säilyy samana kun tänä vuonna. Ilmoittautumisia voitte lähettää jo nyt sähköpostiimme ysl@saunalahti.fi

 

Kiinnostaisiko tämä mahdollisesti teitä?

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry tarjoaa tänä vuonna verkkokurssin messuosallistumiseen maksutta asiakkaiden käyttöön. Tämä Suomen ensimmäinen messuosallistumisen taitoja kehittävä verkkokurssi lanseerattiin viime vuonna.

Messuosallistumisen taitoja voi nyt opiskella verkossa ja vieläpä ilmaiseksi. Ammattimaisia suomalaisia messujärjestäjiä edustava Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on tehnyt tämän verkkokurssin, joka opastaa messuille osallistuvaa yritystä askel askeleelta siihen, miten saa suurimman hyödyn irti osallistumisestaan. Verkkokurssin arvo on 89 euroa, mutta erinomaisen messuvuoden 2020 kunniaksi Messu- ja tapahtumajärjestäjät on päättänyt tarjota kurssin kaikkien kiinnostuneiden käyttöön ilmaiseksi koko kuluvaksi vuodeksi.

Neljään osioon jakautuva kurssi ohjaa tuloksellisen messuosallistumisen taitoihin askel askeleelta aina oikeiden messujen valinnasta messujen menestyksekkääseen jälkihoitoon asti.
Kurssin on lajissaan Suomen ensimmäinen.

Kurssin osat:

-Messumedian erityispiirteet ja niiden hyödyntäminen

-Toiminta ennen messuja (mm. tavoitteiden asettaminen, budjetointi, osastosuunnittelu, ennakkomarkkinointi)

-Toiminta messujen aikana (mm. osastotyöskentely, miten pysäyttää kävijä osastolle, tapahtuman aikainen markkinointi ja viestintä)

-Messujen jälkeen tehtävät toimenpiteet (miten saada suurin hyöty irti messuosallistumisesta ja miten arvioida onnistuminen)

Kurssin voi suorittaa omassa tahdissa ja sen kokonaiskesto on noin kaksi tuntia. Verkkokoulutus on näytteilleasettajan käytössä 90 vuorokauden ajan kurssille rekisteröitymisestä. Verkkokurssiin sisältyy kolme testiosiota, jotka läpäistyään osallistuja saa todistuksen messuosallistumisen taidoistaan. Kurssi soveltuu myös oppilaitoksille osaksi markkinoinnin opetusmateriaalia. Kurssi on toteutettu Suomen Messusäätiön tuella.

Kurssille pääsee tästä linkistä:
https://www.mytalentia.fi/messut-suomessa-kirjautuminen/

 

Käytetään hyväksemme tätä ilmaista tarjousta!

 

Valtionavustukset jaettu ystävyysseuroille

Tämän vuoden valtionavut jaettiin kiitettävän hyvissä ajoin. YSL:n tarkoituksena on tämän vuoden aikana järjestää erityinen ilta valtion avustuksen hakemiseksi. Siitä myöhemmin, mutta huomatkaa, että sähköinen tunnistautuminen uudistuu 16.3.2020. Katso-tunnistus päätty ja siirrytään Suomi.fi -tunnistautumiseen.

 

YSL:n kevätkokous 16.4.2020 Rauhanasemalla klo 18

Merkitkää kalenteriinne, että YSL:n kevätkokous pidetään torstaina 16.4.2020 perinteisesti Itä-Pasilassa, Rauhanasemalla. Virallisten kokousasioiden jälkeen saamme nauttia bulgarialaisesta ohjelmasta! Virallinen kokouskutsu lähetetään myöhemmin.

 

Saavutettavuusdirektiivi koskee ainakin joitakin järjestöjämme - YSL järjestää koulutuksen 25.5.2020

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019) tuli voimaan 1.4.2019. Laki velvoittaa toteuttamaan verkkosivustot ja mobiilisovellukset niin sanotun saavutettavuusstandardin eli kansainvälisen WCAG-ohjeistuksen mukaisesti. Viranomaisten lisäksi laki koskee järjestöjä, joiden rahoituksesta merkittävä osa on julkista:

·Jos järjestö saa viranomaiselta, esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriöltä, yleisavustusta toimintansa rahoittamiseksi vähintään 50 % koko rahoituksestaan

·Jos organisaatio saa viranomaiselta jonkin tietyn verkkopalvelun kehittämiseen tai tarjoamiseen kohdennettua avustusta (esimerkiksi erityisavustusta) ja tämä avustus kattaa yli puolet verkkopalvelun kustannuksista

·Lisätietoa:  www.saavutettavuusvaatimukset.fi/lait-ja-standardit/keita-laki-velvoittaa/

 

Mitä tämä meille tarkoittaa. Tule kuulemaan ja oppimaan maanantaina 25.5.2020 Pasilan kirjaston auditorioon klo 18-20, kun asiantuntijamme Vexi Savijoki kertoo ja opettaa. Laittakaa kalenteriin. Tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin, mutta jo nyt voi ilmoittautua sähköpostiin ysl@saunalahti.fi

 

Aloite yhteistoiminnasta

Saimme hyvän aloitteen Suomi-Romania seuran varapuheenjohtajalta Mikko Heikkilältä. Hän ehdotti, että YSL voisi koordinoida ja järjestää listan kansan- ja työväenopistoille ym niistä ystävyysseuroista, jotka voisivat järjestää oman maansa esittelyn tai muuta ohjelmaa. Tämä lista helpottaisi opistoja ja muitakin laitoksia, kun ne miettivät kansainvälistä ohjelmaansa. YSL:n hallitus innostui asiasta ja kiittelee Mikkoa. Ja otetaan heti asia hoitoon. Pyydämmekin liitoilta ilmoituksia siitä, ovatko ne valmiit järjestämään ohjelmaa ja minkälaista. Kuka on yhteyshenkilö. Tarkempi sopiminen korvauksista yms seikoista jäisi opiston ja liiton väliseksi asiaksi. Lyhyt ilmoitus riittää.

 

Tiedämme, että monilla liitoillamme on jo valmiina näitä ohjelmia, joten nyt voimme laatia näistä listan. Muutama liitto jo on ilmoittanut tulevansa mukaan. Ja siis laittakaa tietojanne sähköpostiin ysl@saunalahti.fi YSL laatii yhteenvedon ja toimittaa sen Kansanopistojen liitolle, missä jo tiedetään tästä aloitteesta ja siellä ollaan valmiit yhteistyöhön.

 

Siitä se lähtee liikkeelle.

 

Hyvää kevään odotusta!

 

Markku Lemmetty

puheenjohtaja