Ystävyysseurojen liitto YSL järjestää perinteisen syysretken lauantaina 28.9.2019 jäsenyhdistystensä aktiiveille. Tällä kertaa kohteena on Hämeenlinnan uudet ja tutummatkin, mutta mielenkiintoiset kohteet. Mukana meillä on ammattiopas koko matkan ja kuulemme todella mielenkiintoisia tarinoita kohteistamme. Matkalla tutustumme historiaamme, nautimme palkitusta kartanolounaasta ja ulkoilemme Aulangolla. Aikaa varataan myös keskusteluille ja vinkkien vaihdolle tulevalle kaudelle. Ilmoittautuminen viimeistään 11.9.2019 osoitteeseen ysl@saunalahti.fi. Osallistumismaksu on 30 euroa.

Ohjelma 28.9.2019: 

09.00 Liikenne Seppälän tilausajobussi lähtee Kiasman edestä Helsingistä kohti Hämeenlinnaa.

10.30 Tutustuminen vuonna 1871 valmistuneeseen sellivankilaan Hämeenlinnan jyhkeän linnan vieressä. Talo on nykyisin vankilamuseo. Euroopan suurin vankilamuseo on todellinen harvinaisuus ja sen mielenkiintoinen historia kertoo sekä tunnetuista ”asiakkaista” että rangaistuslaitoksen kehityksestä. Mitä tarkoittaa, kun saa kakkua? Se selviää tutustumisen yhteydessä.

11.30 Siirtyminen bussilla Inkalan kartanoon Hattulan puolelle, missä nautitaan kartanon erikoislounas paikallisilla herkuilla ja kuullaan 1500- luvulta periytyneen rälssitilan historiasta. Kartano valittiin Hämeenlinnan vuoden 2018 yrittäjäksi ja Hämeen maistuvimman ruokaelämyksen tuottajaksi.

Huom. Erikoisruokavaliot pitää ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Kartanon puodissa tuotteiden ostosmahdollisuus.
14.15 Siirtyminen takaisin Hämeenlinnaan ja tutustuminen Jean Sibeliuksen syntymäkotiin, Hallituskatu 11. Nautitaan Sibeliuksen musiikista ja kokeillaan istumista Sibeliuksen tuoleilla.

15.15 Siirtyminen Aulangon kansallispuistoon, missä tehdään bussikierros puistometsässä ja ulkoillaan säävarauksella! Kuullaan luonnonsuojelualueen historiasta ja kasvistosta. Kiivetään ehkä myös Aulankovuoren näkötorniin.

17.30 Olemme takaisin Helsingissä, Kiasman edessä.

Matkalle otetaan kaksi henkilöä / YSL:n jäsenyhdistys. Matkan vastuuhenkilöinä ovat Maija Boshkov ja Markku Lemmetty.

Matkan hinta on 
30 € henkilöltä. 
Ilmoittautumiset osoitteeseen ysl@saunalahti.fi 11.9. mennessä. Laita osallistujien nimet ja mahdollinen erityisruokavalio lounasta varten.

Osallistumismaksu 30 euroa/henkilö maksetaan  tilillemme :

Ystävyysseurojen Liitto ry

Danske Bank 
FI2880001200073105 
Viitteeseen kenen/keiden maksu. 

Huom. 40 ensimmäistä mahtuu mukaan!

Tervetuloa!

 

Markku Lemmetty

puheenjohtaja