Hyvää ja kaunista kesää kaikille ystävyysseuralaisille!

Tätä kirjettä on varmaankin jo odotettu, mutta niin on kirjeen kirjoittajakin odotellut – nimittäin maan hallituksen nimittämistä ja hallitusohjelman valmistumista. Nyt tiedämme, että pääministeri Petteri Orpon hallituksen tiede- ja kulttuuriministerinä on aloittanut Sari Multala. Hänelle esitämme parhaimmat onnentoivotukset vaativaan työhön. Ja tietysti myös tervetulotoivotukset YSL:n ja järjestöjemme tapahtumiin.

Hallitusohjelman kirjauksia myös ystävyysseurojen toiminta-avustuksista tarkastellaan nyt viimeisimpien tietoten mukaan OKM:ssa. YSL edelleen viestittää, että avustuksilla on suuri merkitys monien järjestöjemme toimintaan ja jos hallitus haluaa olla ystävyyttä ja kansainvälisyyttä edistävä niin avustusten leikkaukset eivät tue tätä. Edellytämme edelleen, että avustukset on jaettava tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti.

Ja tapahtumia meillä riittää. Tässä tärkeät tiedot ja päivämäärät:

Seitsemän sortin kahvila sunnuntaina 27.8.2023 Rauhanasemalla Pasilassa klo 13-17

YSL jatkaa viimevuotista kahvilatapahtumaa. Järjestömme saavat ilmaisen esittelypöydän Rauhanaseman juhlasalissa. Siinä voitte esitellä oman maanne herkkuja ja esitellä muutenkin maanne tuotteita, kirjoja, esineitä jne. Pöytä on ilmainen ja sen valmistelua varten ovet avataan klo 11.30. Voitte myydä tuotteitanne oman toimintanne tukemiseksi. Rauhanasemalla ei ole mahdollista valmistaa ruokaa, joten kaikki tarjoamiset on teidän tuotava mukananne. Veden kuumentaminen on mahdollista. YSL tarjoaa kahvia ja teetä. Rauhanaseman tilat ovat rajalliset, joten ilmoittautukaa pian. Olisi kiva yllätys, jos yhdistyksellänne olisi mukana esim. musiikkiesityksiä. Alustavat ilmoittautumiset heinäkuun loppuun mennessä sähköpostiimme ysl@saunalahti.fi  lopulliset ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 14.8.2023.

 

YSL:n STUDIA RAUHANASEMA alkaa maanantaina 4.9.2023 Puolan ohjelmalla

Varsin mukavasti yleisöä ja kiinnostusta keränneet ohjelmat jatkuvat. Syyskuussa aloitetaan Suomi-Puola Yhdistysten Liiton voimin ja lokakuussa (2.10.2023) on vuorossa Suomi-Romania-Moldova-Seura.

 

Perinteinen järjestöjemme syysretki on lauantaina 23.9.2023 ja kohteena Kotka

Lähtö bussilla Helsingistä klo 08.45 ja paluu noin klo 18. Ohjelmassa on tutustuminen merikeskus Vellamoon, lounas ravintola Laakongissa, opastettu kaupunkikierros & Sapokan Vesipuisto, Kotkan vanhin rakennus & rooliopas Purpur. YSL on varannut järjestöille 2 paikkaa/järjestö, mutta yhden bussin, joten kun bussi täyttyy niin paikat on jaettu. Ja hinta on edelleen 30 euroa/osanottaja. Matkalle sitova ilmoittautuminen viimeistään perjantaina 8.9.2023 YSL:n sähköpostiin ysl@saunalahti.fi  Osanottajat saavat vahvistuksen ja tarkan ohjelman ilmoittautumisajan päätyttyä.

 

YSL:n syyskokous pidetään Rauhanasemalla keskiviikkona 15.11.2023 klo 18.00

Merkitkää aika jo nyt kalenteriinne. Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään sääntöjen määräämällä tavalla aikanaan.

 

Matkamessut Messukeskuksessa 18-21.1.2024

YSL on varannut järjestöillemme paikat messuille jälleen edulliseen hintaan, 320 €/pöytäpaikka. Sitovia ilmoittautumisia odotamme YSL:n sähköpostiin viimeistään syyskuun loppuun mennessä. Tästä tarkemmin elokuussa.

 

Järjestöjen omat tapahtumat: toivottavasti olette huomanneet, että YSL:n sivuille saatte ilmoituksia omista tapahtumistanne. Ja YSL:n Facebook on myös hyvä paikka laittaa tietoja toiminnastanne.

 

Nyt nautitaan kesästä!

 

Markku Lemmetty

puheenjohtaja

Ystävyysseurojen liitto