Kesäkirje Ystävyysseurojen Liitosta

Syksyn 2016 ohjelmaa, pistä kalenteriin

  • Syysretki järjestetään 17.9.2016, ilmoittautuminen 31.8.2016 mennessä
  • Syyskokous järjestetään 10.11.2016 päivä muuttuu, siitä myöhemmin klo 18.00 Pasilan Rauhanasemalla
  • Anomukset Kulttuuriministeriöön katso ministeriön sivuilta
  • Joulupolku Seurasaaressa 11.12.2016
  • Matkamessut 2017: 19–22.1.2017 osallistumisen hinta messuille osallistuvilta 285€
    Ilmoittautuminen 30.syyskuuta 2016 mennessä ysl@saunalahti.fi


Elokuussa taas on edessä huoli Ystävyysseurojen rahoituksesta, seurataan          
tiiviisti mitä hallitus budjettineuvotteluissaan esittää.

Opetus- ja kulttuuriministeriö uudistaa taiteen ja kulttuurin valtionavustuspolitiikkaa.

Uudistuksen informaatio- ja keskustelutilaisuus pidettiin perjantaina 3.6. klo 13–15 ministeriön salissa Jukola,

Tässä 3.6 ollut esitys: http://www.minedu.fi/export/sites/default/OPM/Tapahtumakalenteri/2016/06/valtionavustukset/valtionavustukset03062016.pdf

Taiteen ja kulttuurin valtionavustuspolitiikan uudistus

http://www.minedu.fi/OPM/Julkaisut/2016/taide_kulttuuri.html?lang=fi

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/75088/okm17.pdf?sequence=1

Kevätkokouksessamme jo kuulimme ministeriön Tuula Lybeck:iltä uudistuksia tulevaksi ja sitten 3.6 moni olikin niitä kuulemassa. Tärkeää on seurata ministeriön sivuja netissä ja kun tietoa tulee sähköiseen asiointiin liittyen anomuksissa ym. niin heti opiskelemaan. Jos jätät lokakuuhun, voi aika loppua kesken.

Syysretki Vallisaaren-Suomenlinnan retki 17.9.2016

Kaksi per seura voi osallistua. Tarkoitus on matkalla tutustua toisiimme ja seurojemme toimintaan ja keskustella seuratoiminnan tehostamiseen liittyvistä asioista. Siksi olisi toivottavaa lähettää seuroista retkelle vastuuhenkilöitä.

Vallisaari avautui yleisölle keväällä ja tarkoituksemme on nyt järjestää YSL:n perinteinen syysretki tälle historiallisesti merkittävälle saarelle. Sen ensimmäiset linnoitteet ovat Suomenlinnaakin vanhempia, sillä ne ovat 1600-luvulta. Lisäksi saaressa on ainutlaatuisen hieno luonto. Sen säilyttämiseksi matkailijat saavat liikkua vain kanavoiduilla reiteillä Vallisaari oli viime vuoteen saakka Puolustusvoimien käytössä, mutta siirtyi sitten Metsähallituksen hallintaan.

Tarkoituksemme on kiertää Aleksanterin reitti, joka on noin 3 km ja johdattaa meidät saaren komeimpien näköalojen ja historiallisten kohteiden ääreen. Matkan varrella on taukopaikkoja ja pidämme puolivälissä juomatauon. Tätä varten osallistujien pitäisi varata mukaan juomaa (kahvia, teetä, mehua tai limsaa) sekä pientä evästä. Saarella on myös kioski, mutta saattaa olla vähän ruuhkaista näin lauantaipäivänä. Suomen Afrikka-Seuran sihteeri ja YSL:n hallituksen jäsen Juha Kuronen toimii retkellä oppaana. Retki kestää pari tuntia.

Sen jälkeen jatketaan laivalla Suomenlinnaan, Tykistölahteen. Sieltä kävellään Juha Kurosen opastuksella Hostel Suomenlinnaan, jossa nautitaan lounas. Hostelli on ihan päälaiturin tuntumassa, joten jokainen voi oman aikataulunsa mukaan siirtyä HSL:n lautalla takaisin Kauppatorille.

YSL kustantaa laivamatkan Kauppatori-Vallisaari-Suomenlinna sekä lounaan. Paluumatkan jokainen maksaa itse. Suomenlinnan lautalla kelpaavat sisäisen liikenteen liput. Pakollinen Ilmoittautuminen elokuun loppuun mennessä vain sähköpostilla ysl@saunalahti.fi

Kokoontuminen Kauppatorilla Kolera-altaan luona mistä laiva Vallisaareen 17.9.2016 klo 9.00

 

Seurasaaren Joulupolku on lähinnä Helsingin seudun lapsiperheille tarkoitettu ilmainen joulunalustapahtuma, jonka tavoitteena on tuoda kävijöille sadun, perinteiden ja ensimmäisen joulun sanomaa. Tapahtumapisteitä polun varrella on yleensä kolmisenkymmentä. Niistä vastaavat eri järjestöt ja yhteisöt, kirkko, oppilaitokset ja yksittäiset vapaaehtoiset.   

Kävijöitä Joulupolulla on ilmasta riippuen 10 000-15 000 ja tekijöitä 200–300. Tapahtuman suojelijana on lähes alusta saakka ollut tasavallan presidentin puoliso.

Helsingin kaupunki tukee pienellä avustuksella tapahtuman infrastruktuurin järjestämistä. 

Tänä vuonna olemme toteuttamassa Joulupolkua sunnuntaina 11.12. klo 12–17 kahdettakymmenettä kertaa.

Haluaisimme tuoda polulle lisää kansainvälisyyttä ja haaveenamme on saada Seurasaaren juhlakentälle 10–15 eri maiden koristeilla koristeltua joulukuusta.

Toivommekin, että eri maiden ystävyysseurat ottaisivat tämän haasteen vastaan. Tulen mielelläni kertomaan lisää tapahtumasta vuosikokoukseenne.

Ystävällisin terveisin

Marjaliisa Kauppinen (hänelle kysymykset)

Joulupolun käynnistäjä  marjaliisakauppinen@gmail.com  

 

MATKA 2017 

Matkamessut ovat jälleen edessä, nyt taas samalla paikalla kuin tänä vuonna hallissa 7 ja nyt kuten ennen neljänä päivänä. 19–22.1.2017 Paikkoja on rajoitetusti ja vain yksi per seura. kaksoispaikkoja vain jos on tilaa.

Osallistumismaksu on 285 e jäsenyhdistyksillemme, jotka hoitaneet kaikki entiset maksunsa. Hinnat sisältävät 2 m2 osaston toteutuksen (seinät, maton, spotit, matalan pöydän ja kaksi tuolia), maininnan nettiluettelossa, seuran toimintaan liittyvän materiaalin myyntiluvan, 3 näytteilleasettajan kulkulupaa, 2 ammattiajan kutsukorttia ja 6 yleisöajan kutsukorttia. Ilmoittautuessanne tarvitsemme seuraavat tiedot: seuran osoite, nettiosoite, yhteyshenkilö, yhteyshenkilön sähköposti ja puhelinnumero. Jokainen YSL:n alanäytteilleasettaja saa syksyllä omat tunnukset FairNet-palveluun, jossa voi käydä täyttämässä omat luettelotiedot. Ilmoittaudu nyt heti niin pääset mukaan, viimeistään 30.9 osoitteeseen ysl@saunalahti.fi. Tulemme laskuttamaan paikat etukäteen tämän vuoden puolella varmistaaksemme, että seura todella tulee ja maksaa osastonsa. Hoidamme alv:n seurojen puolesta. Olemme ajatelleet ensi vuonna yhteistä teemaa:

Suomi Maailmalla - Maailma Suomessa = Ystävyysseurojen panos juhlivalle Suomelle. Lava-aikoja voi seurat varata Messujärjestäjältä, niistä kerromme syksyllä lisää.

 

 

Päivitykset verkkosivullemme www.ysl.fi  PLEASE!

Terveisin

Ystävyysseurojen Liitto ry

Seppo Kalliokoski

puheenjohtaja

ysl@saunalahti.fi

www.ysl.fi