Webinaari maanantaina 8.6. klo 17–19
Webinaarissa käsiteltäviä aiheita ovat mm. seuraavat:

Mitä digitaalisen maailman saavutettavuus tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?
- Ketkä hyötyvät saavutettavista palveluista?
- Sisällöllinen ja tekninen saavutettavuus

Lainsäädännön merkitys
- Lain määräajat
- Saavutettavuusseloste

Miten voin tutkia ja kehittää verkkopalveluni saavutettavuutta?


Tilaisuudessa varataan reilusti aikaa myös osallistujien kysymyksille ja vapaalle keskustelulle. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen!

Tilaisuuden materiaali tulee jakoon kaikille Ystävyysseurojen liiton jäsenjärjestöille. Kouluttajana toimii YSL:n verkkopalvelun taustalla vaikuttava DI Vexi Savijoki. Vexi toimii Solidabis oy:n design-osaston vetäjänä sekä myös itsenäisenä konsulttina.

Ennen koulutusta kannattaa käydä tutustumassa opetus- ja kulttuuriministeriön syksyllä pitämään saavutettavuutta koskevaan koulutustilaisuuteen:
https://minedu.fi/tapahtumat/2019-11-12/koulutustilaisuus-koskien-digitaalisten-palveluiden-saavutettavuusvaatimuksia
Saavutettavuusvaatimuksethan koskevat järjestöä, jos se saa viranomaiselta, esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriöltä, yleisavustusta toimintansa rahoittamiseksi vähintään 50 % koko rahoituksestaan.

Hyvää ja kattavaa lisätietoa saavutettavuudesta löytyy myös täältä: www.saavutettavuusvaatimukset.fi

Ilmoittautumiset webinaariin YSL:n varapuheenjohtaja Kirsille perjantaihin 5.6. mennessä: kirsi@svyl.fi. Samalla voi laittaa mahdollisia kysymyksiä kouluttaja Vexille. Kirsi välittää ilmoittautuneiden sähköpostiosoitteet Vexille, joka laittaa kutsut Microsoft Teamsin kautta tulemaan.

Tervetuloa rohkeasti mukaan!