Sveitsin Ystävät Suomessa ry järjestää rankan- ja saksankielisen kirjoituskilpailun keväällä 2021. Kilpailun tarkoituksena on ranskan- ja saksan kielen merkityksen korostaminen ja Sveitsin tunnetuksi tekeminen. Kilpailussa on neljä sarjaa: yläkoulu ja lukio suomen-/ruotsinkielisille sekä yläkoulu ja lukio ranskan- ja saksankielisillä luokilla opiskeleville.

Yläkoulujen aiheet:
- "Mitä Sveitsissä syödään?"
- "Asioita tai henkilöitä, joista Sveitsi tunnetaan"
- "Seikkailu Sveitsin Alpeilla"

Lukioiden aiheet:
- ”Saksankielinen Sveitsi”
- "Mielikuvani Sveitsistä"
- "Unelmaloma Sveitsissä"

Oppilaat voivat hakea taustatietoa kirjallisuudesta ja internet-sivuilta, esimerkiksi Sveitsin Ystävien kotisivuilta https://sveitsi.fi/tietoja-sveitsista/digi-kirjat

Yläkoulun kirjoitusten pituus on noin 1 000 merkkiä ja lukion noin 1 500 merkkiä. Merkkeihin ei lasketa välilyöntejä eikä rivinvaihtoja. Koulut palauttavat parhaat työt Sveitsin Ystävät Suomessa ry:lle sähköpostissa 28.4. mennessä. Kilpailuun osallistuva oppilas hyväksyy samalla kirjoituksensa mahdollisen julkaisemisen. Kirjoituskilpailun tulokset julkistetaan keväällä 2021 ennen koulujen päättymistä. Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta. Sarjan paras palkitaan 100 euron stipendillä.

https://sveitsi.fi/arkisto/ranskan-ja-saksankielisen-kirjoituskilpailun-kevaalla-2021