Syyskirje 2010 - Ystävyysseuratoiminta nousuun!

YSL:lle uudet verkkosivut- järjestöille kysely aiheeseen liittyen YSL:n hallitus on pitkään pohtinut, kuinka voimme paremmin palvella jäseniämme ja olla mukana kehittämässä toimintaa yhä kiinnostavammaksi. Kysymyksenä on ollut esimerkiksi, miten saadaan uusia ihmisiä, etenkin nuoria, mukaan ystävyysseuratoimintaan. Uuden yleisön tavoittamiseksi internet on tärkeä väline. Vaikka vanhat verkkosivumme ovat palvelleet tehtävässään suhteellisen hyvin, ne ovat auttamattomasti vanhentuneet. Nyt olemme saaneet rahoitusta verkkosivujemme täydelliseen uudistamiseen ja siksi olisi erittäin tärkeää saada teiltä palautetta järjestötiedotukseen liittyvään kyselyymme, joka tässä kirjeessä mukana. Hoidathan vastaukset meille, PLEASE! Löytyy etusivulta www.ysl.fi. Kiitos Teille jotka olette sen jo tehneet

MATKA 2011 -messuille mahtuu vielä! Heti ilmoittautumaan ja kertomaan ohjelmatoiveet 25.9 mennessä. ( kiitos jo ilmoittauneille)

Matkamessut ovat jälleen edessä, mutta nyt ihan uudella paikalla ja nyt vain kolmena päivänä. Ystävyysseurojen osastojen sijainti muuttuu ja Ystävyysseurojen osastot sijoitetaan 28 x 17 m:n kokoiselle, keskeiselle alueelle hallissa 6 oheisen kartan mukaan. Osastot ovat aiemmasta poiketen Ystävyysseurojen käytössä vain pe-su 21.-23.1.2011. Torstaina 20.1 alue on Business Forumin käytössä.

Alue on tyylikäs kokonaisuus ja se koostuu osastoista, kuohuviinibaarista ja ohjelmapisteestä. N. 3 m2:n paikkoja on alueella yhteensä 48 kpl, seurat voivat halutessaan varata käyttöönsä useampia paikkoja

Osallistumismaksu on 247 e per paikka jäsenyhdistyksillemme, jotka hoitaneet kaikki entiset maksunsa. Hinta sisältää: osaston rajaseinät, alueen yhtenäisen maton, alueen valaistuksen, infotiskin ja yhden baarituolin, perusmaininnan painetussa luettelossa ja nettiluettelossa, myyntiluvan (erillinen ilmoitus tehtävä myytävistä tuotteista, joiden tulee liittyä seuran toimintaan), 2 näytteilleasettajan kulkulupaa, 2 ammattiajan kutsukorttia ja 6 yleisöajan kutsukorttia.

Alueen ohjelmapisteestä (Shampanja Lounge) (kartassa studio) Matkamessujen kaikilla näytteilleasettajilla on mahdollista varata maksutonta ohjelma-aikaa á 25 min pe klo 10-18, la ja su klo 11-17 paneelikeskusteluja tai haastatteluja varten. Ystävyysseuroilla on Shampanja Loungen ohjelma-aikojen etuvarausoikeus.

Ilmoittautuminen viimeistään 25.9 osoitteeseen ysl@saunalahti.fi. Kertokaa samalla kiinnostuksenne ohjelmalavan käyttöön ja mainitkaa päivä- ja kellonaikatoiveet. Olisi mukava saada mahdollisimman paljon Ystävyysseurojen järjestämää ohjelmaa alueelle. Mitä jos haastattelisit jotakuta, seurasi tunnettua jäsentä ja kyselisit: miksi on seurasi jäsen ja miksi ystävämaa häntä kiinnostaa? Myös pienimuotoisia akustisia musiikkiesityksiä on mahdollista järjestää.

Tulemme laskuttamaan paikat etukäteen tämän vuoden puolella varmistaaksemme, että seura todella tulee ja maksaa osastonsa. Hoidamme alv:n seurojen puolesta ja ohjelman aikataulutuksen. Eli nyt kaikki jo suunnittelemaan miten seuramme parhaiten tulisivat uudenlaisessa osastossa esille.

Seiniin ei voi naulat mitään, mutta ripustaa voi koukuilla seinän yläosasta ja sinitarra ym. käy. infotiskin voinee pyynnöstä saada perinteiseksi pöydäksi. Ja isommista osastoista varmaan voidaan keskustella, hinnat kuten ennen kaksin tai kolminkertaiset. Paikka on helppo löytää kun tulee pääovesta sisään ja laskeutuu leveitä portaita isoon halli numero 6 ja kävelee suoraan nurkkaan portaita vastapäätä.

Syysretki 2.10.2010 Hämeenlinnaan

Ilmoittautuminen ehdottomasti 27.9 mennessä sähköpostilla ysl@saunalahti.fi

Lähtö Kiasman pysäkiltä lauantaina 2.10 klo 8.30. Kaupunkikierros, Aulanko, Tykistömuseo, Hameenlinna, opastus, lounas ja pääsymaksut sisältyy. Kaksi per seura voi osallistua. Tarkoitus on matkalla tutustua toisiimme ja seurojemme toimintaan ja keskustella verkkosivujemme uudistuksesta, matkamessujen uudesta paikasta ja mahdollisuuksista.

Siksi olisi toivottavaa lähettää seuroista sellaisia henkilöitä mukaan jotka vastaavat seuran tiedotuksesta ja messunäkyvyydestä.

Syysseminaari 23.10.

Rautatieläisenkatu 8, sisäänkäynti Kellosilta 9 Pasilan pääkirjaston auditori klo 13.00-16.00 HUOM paikka vaihtui Kirjastoon!

Aiheena: Ystävyysseurojen toiminnan tehostaminen ja kehittäminen. Käydään läpi uudistuneita verkkosivuja ja mietitään ystävyysseurojen toiminnan kehittämistä etenkin tiedotukselliselta kannalta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on ilmaissut halunsa ystävyysseurojen toiminnan kehittämiseen ja tähän haasteeseen haluamme tietenkin tarttua. Tavoitteena eteenpäin katsova, keskusteleva seminaari, tulkaa ja osallistukaa! Etenkin sellaiset henkilöitä mukaan jotka vastaavat seuran tiedotuksesta ja messunäkyvyydestä

Päivitykset verkkosivuille

Sitten ikuisuuskysymykseen: Ovatko seuranne tiedot oikeat verkkosivuillamme www.ysl.fi? Varmin tapa korjauksiin on vielä tällä hetkellä sähköposti ysl@saunalahti.fi. Meistä on tärkeää, että jokaisen seuran kohdalla olisi vähintään yhden ihmisen nimi ja yhteystiedot, se kertoo, että seura on avoin yhteisö ja yhteydenotto käy helposti. Jäsenmäärä on tärkeä olla myös esillä. Verkkosivujen uudistuksen eräs tarkoitus on helpottaa em. tietojen päivitystä.

YSL:n syyskokous 18.11.2010 klo 18.00

Rauhanasemalla Veturitori Itä-Pasila 00520 Helsinki. Pistä kalenteriin!

LOPUKSI TÄRKEÄ MUISTUTUS 29.10.2010 pitää anomus olla ministeriössä jos anoo avustusta, KATSO: http://www.minedu.fi/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset/ystavyysseurojen_avustus?lang=fi

Hyvää ja virkistävää syksyä,

Ystävyysseurojen liitto ry
Seppo Kalliokoski
puheenjohtaja, ysl@saunalahti.fi, 040 774 3504