Hyvät Ystävyysseurat,

Aurinkoinen kesä on edessämme ja talven koronapaineet poissa. Pidimme 1.6.2022 arkistowebinaarin, mihin osallistui ilahduttavan moni järjestömme. Toivottavasti jokainen sai uutta intoa arkistonsa järjestämisessä ja vastauksia ongelmiinsa Toimihenkilöarkiston johtajalta Arto Alajoutsijärveltä.

Nyt on katseet ja suunnitelmat jo ensi syksyssä, mutta nautitaan ensin kesästä ja valmistellaan syksyn ohjelmaa. Tässä kirjeessä seuraavat YSL:n tapahtumat esitellään ja annetaan ohjeet ilmoittautumiselle ja osallistumiselle. Tässä kirjeessä myös tietoja opetus- ja kulttuuriministeriön YSL:lle lähettämästä kulttuuriperintöstrategiaa koskevasta lausuntopyynnöstä.

  • 28.8.2022 pidämme järjestöjen pop-up kahvilan Rauhanasemalla, ilmoittaudu viimeistään 15.8.2022
  • 23.9.2022 päättyy ystävyysseuratekojen esittämisaika
  • 24.9.2022 on perinteinen syysretki ja nyt matkaamme Lahteen, ilmoittaudu viimeistään 9.9.2022
  • 17.11.2022 pidämme sääntömääräisen syyskokouksen Rauhanasemalla
  • Studia Rauhanasema aloittaa myös syksyllä. Ensimmäiset esiintyjät valittu: Saksa, Intia ja Sveitsi.


Järjestöjemme pop-up kahvila pidetään Rauhansemalla sunnuntaina 28.8.2022 klo 13-17.

YSL on suunnitellut yhteisen kahvilatapahtuman järjestöillemme. Järjestömme tulevat saamaan ilmaisen esittelypöydän Rauhanaseman juhlasalissa. Siinä voitte esitellä oman maanne herkkuja ja esitellä muutenkin maanne tuotteita, kirjoja, esineitä jne. Pöytä on ilmainen ja sen valmistelua varten ovet avataan klo 11.30. Voitte myydä tuotteitanne oman toimintanne tukemiseksi. Rauhanasemalla ei ole mahdollista valmistaa ruokaa, joten kaikki tarjoamiset on teidän tuotava mukananne. Veden kuumentaminen on mahdollista. YSL tarjoaa kahvia ja teetä. Rauhanaseman tilat ovat rajalliset, joten ilmoittautukaa pian. Alustavat ilmoittautumiset kesäkuun loppuun mennessä sähköpostiimme ysl@saunalahti.fi ja lopulliset ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 15.8.2022.

 

Perjantaina 23.9.2022 päättyy ystävyysseuratekojen esittämisaika

Laittakaa siis ehdotuksenne ja perustelut tuonne tuttuun sähköpostiin: ysl@saunalahti.fi

Vuoden ystävyysseurateon valitsee tunnettu henkilö ja kaikki ehdokkaat saavat mainetta ja kunniaa, kun 2023 Matkamessujen yhteydessä voittaja julkistetaan.

 

Lauantaina 24.9.2022 on perinteinen syysretki ja nyt matkaamme Lahteen

Lähtö bussilla Vanhan Postitalon ja Kiasman edestä Helsingistä klo 09 ja paluu samaan paikkaan noin klo 18. Ohjelmassa on tutustuminen keväällä 2022 avattuun visuaalisten taiteiden museoon Malvaan, opastettu kiertoajelu ja herkullinen lounas kaupungilla, tutustuminen kansainvälisiä palkintoja keränneeseen Ainoa viinitilaan, siellä mahdollisuus tuotteiden maisteluun. YSL on varannut järjestöille 2 paikkaa/järjestö, mutta yhden bussin, joten kun bussi täyttyy niin paikat on jaettu. Ja hinta on 30 euroa/osanottaja. Matkalle ilmoittautuminen viimeistään perjantaina 9.9.2022 YSL:n sähköpostiin. Osanottajat saavat vahvistuksen ja tarkan ohjelman ilmoittautumisajan päätyttyä.

 

Studia Rauhanaseman aikataulu ja ohjelma julkistetaan elokuussa 2022

Syksyn esittelymaat ovat Saksa, Intia ja Sveitsi. Jo nyt otetaan vastaan ilmoittautumisia keväälle 2023 YSL:n sähköpostiin.

 

Torstaina 17.11.2022 pidämme sääntömääräisen syyskokouksen Rauhanasemalla

Kokouskutsu ja tarkempi ohjelma lähetetään sääntöjen määräämällä tavalla marraskuun alussa.

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt kulttuuristrategiaa koskevan lausuntopyynnön liitolle. Määräaika on elokuun loppuun ja YSL:n hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 23.8.2022. Luonnos on luettavissa lausuntopalvelu.fi sivuston kautta ja mikäli ehditte paneutua ministeriön luonnokseen niin mielellämme otamme esityksiä vastaan tuttuun sähköpostiimme ysl@saunalahti.fi  Ilman muuta on selvää, että ystävyysseuratoiminta on osa kansallista kulttuuriamme ja siis tulee ottaa mukaan kulttuuristrategiaan. Ystävyysseuratoiminnalle on taattava riittävät toimintavarat ja -edellytykset myös tulevaisuuden Suomessa. Tältä pohjalta rakennamme YSL:n lausunnon.

 

 

Kesäterveisin

 

Markku Lemmetty

puheenjohtaja