Hyvät ystävyysseurat
Lumet sulavat ja muuttolinnut palaavat Suomeen. Siis on kevät! Ja on YSL:n ajankohtaistiedotuksen hetki. Toivotamme joukkoomme tervetulleeksi hallituksen tammikuussa hyväksymän uuden järjestön: Sukukansojen ystävät ry:n. 
 

Matkamessujen palautetilaisuus 13.2.2024
Tammikuun matkamessut ovat muisto vain. Messujen palautetilaisuus helmikuussa (13.2.2024) keräsi paljon järjestöjämme ja aktiiveja miettimään osallistumiseemme uusia ideoita ja ehdotuksia. Nyt niitä ajatuksia viedään eteenpäin YSL:n hallituksen toimesta ja yhdessä Messukeskuksen edustajien kanssa. Kiitokset kaikille osanottajille.


OKM:n toiminta-avustukset jaettu maaliskuussa

Kevään puhuttu aihe on OKM:n jakamat toiminta-avustukset ystävyysseuroille. Tiesimme, että leikkauksia on tulossa, mutta päätökset olivat takaisku järjestöille. Jokainen hakija on joutunut tarkistamaan toimintaansa. Eikä alle 10 000 euron avustuksia jaettu ollenkaan. Korjaan kyllä omaa tietoani siitä, että avustusehtoja olisi hakuaikana muutettu. 10 000 euron harkinnanvarainen (”ei pääsääntöisesti myönnetä”) raja löytyy sieltä hakuehdoista, kun tarkasti etsii. Tosin nyt siis ministeriö käytti tätä rajaa. Monet järjestöt ovat tietojeni mukaan hakemassa oikaisua. YSL pyytää kevätkokoukseen 16.4.2024 edustajaa ministeriöstä kertomaan jakoperusteista ja avustusten tulevaisuudesta. Jo valtion ensi vuoden budjettiesityksen kehysneuvotteluihin olemme esittäneet avustussumman palauttamista edellisen vuoden tasolle.

Studia Rauhanasema jatkuu Espanjan esityksellä maanantaina 8.4.2024 klo 18 Rauhanasemalla, Itä-Pasilassa

Järjestöjemme yhteinen toiminta on jatkunut tänä keväänä Studia Rauhanaseman esityksillä. Huhtikuussa, maanantaina 8.4.2024 klo 18 saamme kuulla erilaisesta Espanjasta, kun Suomi-Espanja seuran puheenjohtaja Jouko Lehtoviita kertoo luonnosta, metsistä ja jopa sienestyksestä Espanjassa. Tervetuloa!

Alkuvuodesta meillä oli jo Suomi-Etelä-Afrikka seuran ja Suomi-Nepal -seuran mielenkiintoiset tapaamiset.

Studia Rauhanasema on järjestöillemme ilmainen foorumi kertoa kumppanimaastaan ja omasta järjestötoiminnastaan. Tilaisuudet pidetään Rauhanasemalla. YSL varaa tilat, mutta mainostaminen on kyllä järjestön tehtävä. YSL:n omia kanavia tietysti käytetään myös mainostamisessa. Syksyn ohjelmaa jo muokataan, joten olkaa hyvä ja ilmoittautukaa YSL:n sähköpostiin. Tarkoitus on, että joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina olisi tämä tilaisuus.

Kevätkokous tiistaina 16.4.2024 klo 18 Rauhansasemalla, Itä-Pasilassa.

Tämän kevätkirjeen liitteenä on virallinen kutsu YSL:n kevätkokoukseen, joka pidetään tiistaina 16. huhtikuuta 2024 klo 18 Rauhanasemalla, Itä-Pasilassa. Ilmoittautumiset kokoukseen tulee toimittaa YSL:n sähköpostiin ysl@saunalahti.fi viimeistään perjantaina 12.4.2024 kokoustarjoilujen vuoksi. YSL:n hallitus on päättänyt, että kokoukseen ei voi osallistua etäyhteyksillä. Valtakirjat voi toimittaa sähköpostilla ilmoittautumisen yhteydessä tai tuoda kokoukseen. Tarkemmat kokousohjeet ovat kokouskutsussa.

Loppukevään toimintaa

Viime vuonna monet järjestömme osallistuivat Eurooppa päivään. Myös tänä vuonna on tarkoitus osallistua Eurooppalaisen Suomen järjestämään päivään. Varsinainen juhlapäivä on 9.5. Helatorstai, mutta tätä kirjoitettaessa päivän järjestelyistä emme ole saaneet lisätietoa. Päivitämme tiedot YSL:n kotisivuille ajankohtaista otsakkeen alle.

Perinteinen FINGOn Maailma kylässä -festivaali järjestetään 25-26.5. Suvilahdessa, Helsingissä. Myös siellä on tavoitettavissa monia järjestöjämme.

Järjestämme myös webinaarin, mikäli OKM:n suunnitelmat valtionavustusten hakujärjestelmistä uudistuvat.

Näistä ja muista tapahtumista kerromme lisää kevätkokouksessa ja seuraavassa uutiskirjeessä, mikä ilmestyy kesäkuussa.

Muistin virkistämiseksi perinteiset toivotukset:

-muistakaa YSL:n kotisivua ja facebookia, kun järjestätte tilaisuuksia. Sieltä löytyy ilmaiset foorumit tilaisuuksienne mainostamiseen.

-tarkistakaa YSL:n kotisivulla olevat järjestönne yhteystiedot. Helppo juttu on korjata tiedot. Tämä kirjekin lähtee niihin sähköposteihin, mitä olette meille ilmoittaneet.

Hyvää Pääsiäisen aikaa!

Markku Lemmetty

puheenjohtaja

Ystävyysseurojen liitto