Hyvät ystävyysseurat,

Kevään järjestökiireet ovat takanapäin ja on aika hieman huokaista ja nauttia kesästä. Ihan mukava maku ei keväästä jäänyt, kun opetus- ja kulttuuriministeriö leikkasi avustuksista ja monet järjestöt jäivät jopa ilman avustusta. Tämä tiesi ja tietää melkoista pohdintaa järjestöissä, kun toimintaa suunnitellaan ja mietitään. Ensi vuodesta emme vielä tiedä, mutta hallituksen leikkauslinja näyttää jatkuvan. Opetus- ja kulttuuriministeriöstä emme ole saaneet mitään uutta tietoa ensi vuodesta. YSL pyrkii joka tapauksessa tuomaan esille työmme tärkeyden päättäjille.

Kiitoksia kaikille kevään uurastuksesta.

Tässä YSL:n syksyn toiminta-aikatauluja kesän aikana pohdittavaksi ja suunnitteluunne:
 

YSL:n STUDIA RAUHANASEMA jatkaa syksyllä

Tällä hetkellä on jo alustavasti varattu lokakuun (Donelaitis seura – Liettuan ystävät) ja marraskuun (Suomi- Bulgaria-Seura) ensimmäinen maanantai-ilta. Tarkka ohjelma julkistetaan alkusyksystä. Tämä on liiton tarjoama ilmainen foorumi kertoa järjestönne toiminnasta ja kiinnostavasta aiheesta. Tiedustelut ja varaukset YSL:n sähköpostiin.

Perinteinen YSL:n syysretki suuntautuu Turkuun lauantaina 21.9.2024

Lähtö bussilla Helsingistä klo 08.30 ja paluu noin klo 18.30. Ohjelmassa on tutustuminen Siirtolaisuusinstituuttiin, lounas laivaravintola Svarte Rudolfissa ja kiertokäyntejä myös tois puol jokke. YSL on varannut järjestöille 2 paikkaa/järjestö, mutta vain yhden bussin, joten kun bussi täyttyy niin paikat on jaettu. Ja hinta on 35 euroa/osanottaja. Tämä on erinomainen tilaisuus tutustua Turkuun, eri järjestöjen aktiiveihin ja saada vinkkejä omaan toimintaan. Matkalle sitova ilmoittautuminen viimeistään perjantaina 6.9.2024 YSL:n sähköpostiin ysl@saunalahti.fi Osanottajat saavat vahvistuksen ja tarkan ohjelman ilmoittautumisajan päätyttyä.

YSL:n syyskokous pidetään torstaina 14.11.2024 Rauhanasemalla

Sääntömääräisen syyskokouksen aika on varattu. Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään aikanaan sääntöjen määräämällä tavalla ja henkilövalintoja varten ilmoitus ehdokkuuksista tulee myös alkusyksystä viimevuotiseen tapaan.

Ilmoittautuminen Matkamessuille 16-19.1.2025

YSL on varannut järjestöillemme paikat messuille jälleen edulliseen hintaan, 335€/pöytäpaikka, joka sisältää 2x2 m osaston, pöydän ja kaksi tuolia sekä ilmaiset näytteilleasettajaliput ja ilmaisia vierailijalippuja. YSL maksaa puolestanne alv:n ja rekisteröitymismaksun. Keväällä keskustelimme myös esiintymislavojen käytöstä omiin esityksiimme. Varaukset on tehtävä hyvissä ajoin. Tästä kaikesta tarkemmin elokuussa. Sitovia ilmoittautumisia odotamme YSL:n sähköpostiin viimeistään syyskuun loppuun mennessä. Laittakaa siis jo nyt kalenteriinne.

Ystävyysseurateko 2024 -kilpailu julistettu ja hakuaika päättyy 30.9.2024

Ystävyysseurojen liitto ry nimeää joka toinen vuosi ystävyysseurateon ystävyysseurojen tai niiden yksittäisten toimijoiden keskuudesta. Ystävyysseurateko on projekti, hanke tai toimintatapa, jolla on menestyksekkäästi luotu tai kehitetty seurojen toimintamalleja tai muulla tavalla ansiokkaasti edistetty eri maiden ja kansojen ystävyyttä.

Ystävyysseuratekoa voivat ehdottaa ystävyysseurojen hallitukset ja myös seurojen yksittäiset jäsenet. YSL:n hallitus valitsee ehdokkaiden joukosta 3-5 parhaaksi katsomaansa ystävyysseuratekoa, joiden joukosta YSL:n hallituksen nimeämä tunnettu henkilö valitsee vuoden ystävyysseurateon. Valitsijan nimi julkistetaan samalla, kun ehdokkaat esitellään.

Haku vuoden 2024 ystävyysseurateoksi on julistettu ja hakuaika päättyy maanantaina 30.9.2024. Vuoden 2024 ystävyysseurateko julkistetaan Matka 2025 -messuilla tammikuussa 2025. Palkkioksi on luvassa ainakin suurta kunniaa ja iloa. Finaaliehdokkaat esitellään Matkamessuilla YSL:n osastolla.

Nyt etsimme jo viidennen kerran ystävyysseuratekoa. Ehdotukset perusteluineen pyydetään lähettämään YSL:n sähköpostiin: ysl@saunalahti.fi

Järjestöjen omat tapahtumat:

toivottavasti olette huomanneet, että YSL:n kotisivuille (www.ysl.fi) saatte ilmoituksia omista tapahtumistanne. Ja YSL:n Facebook on myös hyvä paikka laittaa tietoja toiminnastanne. YSL:n kotisivulle voitte myös helposti päivittää yhteystietonne. Tämä on tärkeää, koska sen osoitteiston mukaan näitä järjestökirjeitä ja -viestejä lähetetään.

 

Ja nyt kesälaitumille!

Markku Lemmetty

puheenjohtaja

Ystävyysseurojen liitto ry