YSL:n syyskokous 17.11.2020 Rauhanasemalla - 

Valtion avustusten hakuaika päättyy 2.12.2020-
Ilmoittautumiset ensi toukokuun Matkamessuille viimeistään Loppiaisena 2021

Syyskokous sujui sekä perinteisesti että uutena tapana osallistua eli etänä. Mukana oli virallisia edustajia 16 jäsenjärjestöstä. Osanottajia eri tavoin oli kokouksessa lähes 30 henkeä. Suurkiitokset kaikille mukana olleille. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2021. Toimintasuunnitelmaan on matkamessujen ja syysretken lisäksi otettu mahdollisuus ystävyysseuramessujen järjestämiseen, mikäli koronatilanne sellaisen sallii. Jäsenmaksu pysyy ennallaan eli 50 eurossa.

Kokouksessa kiinnitettiin huomiota järjestöjen yhteistoiminnan kehittämiseen, koska edunvalvonnassa tulee ensi vuosi olemaan tärkeä. Hallitus tulee valmistelemaan myös sääntömuutoksia siten, että etäosallistuminen kirjataan sääntöihimme. Tämä tulee esille ensi kevään kevätkokouksessa.

YSL:n puheenjohtajana jatkaa Markku Lemmetty (Suomi-Intia-Seura). Haluan näin kiittää kokousta luottamuksesta ja toivon laajenevaa yhteydenpitoa, jotta liitto voisi parhaalla tavalla toimia jäsenjärjestöjen edustajana ja avustajana.

Hallitukseen valittiin vuosille 2021-2022 uusina jäseninä Satu Oldendorff (Suomi-Saksa yhdistysten liitto) ja Hannu Virtanen (Suomen Viro-yhdistysten liitto). Maija Boshkov (Suomi-Bulgaria-seura), Heikki Kirjanen (Suomi-Namibia Seura) ja Pekka Kotkasaari (Suomi-Korea-seura) jatkavat hallituksessa. Vuosikokous kiitti Kirsi Bongwirsnoa (Suomen Viro-yhdistysten liitto) ja Pirjo Luotoa (Suomi-Saksa yhdistysten liitto), jotka nyt jättivät hallituksen.

Toiminnantarkastajina jatkavat KHT-tilintarkastajat Veli Vanhanen ja Pertti Hiltunen ja varatoiminnantarkastajina Tapani Salonen (Suomi-Bulgaria- seura) ja Yrjö Viinikka (Suomi-Kreikka yhdistysten liitto). Kaikki valinnat olivat yksimielisiä.

Hallituksessa jatkavat kaksivuotiskauden toisen vuoden: Ulla Eirola (Suomi-Portugali yhdistys ry), Seppo Haario (Sveitsin Ystävät Suomessa ry), Pirkko Heiniö (Japanilaisen kulttuurin ystävät ry), Kaija Hyvönen-Rajecki (Suomi-Puola Yhdistysten Liitto ry) ja Eila Karhu (Suomi-Afrikka Seura ry).

Valtion avustusten hakuaika päättyy 2.12.2020

Vielä on siis viikko aikaa hakea ensi vuoden ystävyysseuratoimintaan avustusta kulttuuriministeriöstä. Lisäohjeet suoraan ministeriön sivuilta:

https://minedu.fi/-/kansainvalinen-yhteistyo-ja-kulttuurien-valinen-vuoropuhelu

Ilmoittautumiset ensi toukokuun Matkamessuille viimeistään Loppiaisena 2021

Ilmoittautuminen ensi toukokuun (20-23.5.2021) matkamessuille on siis alkanut. Ja laittakaa ilmoittautumiset YSL:n sähköpostiin ysl@saunalahti.fi viimeistään 6.1.2021. Samalla pitää ilmoittaa yhteyshenkilö, jolle messuja koskevat tiedotukset lähetetään. Koska messut tulevat olemaan uudessa muodossa Messukeskuksessa niin tässä vaiheessa emme tiedä ystävyysseurojen messupaikoista. Osanottomaksu on entinen eli 300 euroa. Muistutetaan jo tässä vaiheessa, että liittojen osastot on tarkoitettu kohdemaan ja oman toiminnan esittelyyn. Ensimmäinen päivä torstai 20.5. on ammattilaispäivä ja 21-23.5. avoinna suurelle yleisölle. Järjestöiltä edellytetään sitä, että osastot ovat miehitettyinä jokaisena päivä. ”Kylmät” osastot eivät anna hyvää kuvaa järjestön aktiivisuudesta.

Turvallisesti kohti Joulua!

Markku Lemmetty

puheenjohtaja