Ystävyysseurojen Liitto ry (YSL) nimeää joka toinen vuosi ystävyysseurateon ystävyysseurojen tai niiden yksittäisten toimijoiden keskuudesta. Ystävyysseurateko on projekti, hanke tai toimintatapa, jolla on menestyksekkäästi luotu tai kehitetty seurojen toimintamalleja tai muulla tavalla ansiokkaasti edistetty eri maiden ja kansojen ystävyyttä.

Ystävyysseuratekoa voivat ehdottaa ystävyysseurojen hallitukset ja myös seurojen yksittäiset jäsenet. Ystävyysseurojen Liiton hallitus valitsee ehdokkaiden joukosta 3-5 parhaaksi katsomaansa ystävyysseuratekoa, joiden joukosta YSL:n hallituksen nimeämä tunnettu henkilö valitsee vuoden ystävyysseurateon. Valitsijan nimi julkistetaan samalla, kun ehdokkaat esitellään.

Haku vuoden 2019 ystävyysseurateoksi julistettiin alkaneeksi Helsingin matkamessuilla tammikuussa 2019, hakuaika päättyy perjantaina 27.9.2019 . Vuoden 2019 ystävyysseurateko julkistetaan Matka 2020 -messuilla tammikuussa 2020.

Nyt etsimme jo kolmannen kerran ystävyysseuratekoa. Ehdotukset pyydetään lähettämään YSL:n sähköpostiin: ysl@saunalahti.fi